top of page
vivona-logotyp-blue%20(vit)_edited.png
Josep foraster

Från början har vi fortsatt att satsa på och förbättra vår profil: en familjevingård, 100 % egenodlad, ekologisk vinodling, begränsad produktion och kontroll av hela processen i vingården för att säkerställa den bästa kvaliteten på våra druvor och eftersträva excellens i vinerna .

I regionen Conca de Barberà, en ojämförlig miljö på grund av sin naturliga och arkitektoniska skönhet, och också exceptionell för sin vinproducerande rikedom, har vi byn Montblanc, där vi kan hitta Josep Foraster (D.O. Conca de Barberà) som har har gjort vin sedan 1998.

Els Nanos Rosat Trepat

Roligt och elegant på samma gång. Intensiv doft av röda frukter med grädde; touch av paprika. Fräscht och krämigt.

Els Nanos Rosat Trepat

Lilla Ancestral

Ett vin att njuta av från aperitif; en enkel jäsning som slutar i flaskan med en blandning av Trepat och Parellada. Ett vin med en förfäders metod med fina bubblor, friskhet och frukt.

Lilla.png

Josep Foraster Cava Rosat Trepat

Delikat, fint bubbel, friskhet och elegans.

Trepat rosat cava.png

Josep Foraster Trepat

Trepat är kärnan i Conca de Barberà och Celler. Delikatess, elegans och fräschör. Skogens frukter, vitpeppar och ljus bakgrund med noter av nötter. Balsamiska och mineraliska toner. Mycket uttrycksfull och uthållig.

Josep Foraster Trepat

Els Nanos Blanc del Coster 

 Intensiv doft av vit frukt, citrus och blommig. Lätt i gommen, men sedan smaklös, mycket fräsch och ihållande.

Nanos blanc.png

Josep Foraster Blanc Selecció

Volym och smakfullhet. Ett vitt vin med fyllighet och mycket lagringspotential. Mogen och tropisk frukt, mjukt rostad, citrus, med en bakgrund av smör och en fräsch finish med toner av nötter.

Josep Foraster Blanc Selecció
Josep foraster

Vingården

Josep Foraster är en familjevingård belägen i Montblanc inuti D.O. Conca de Barbera; där vi odlar vår egen vingård med ekologiska metoder. Vi arbetar mest med autoktona sorter som Trepat och Macabeu. Vi använder också spontan jäsning för att bibehålla de bästa egenskaperna hos vår mark.

Druvorna vi använder kommer från Finca Mas Foraster, där vi har varit dedikerade till ekologisk vinodling sedan 2011. Jäsningen av druvorna sker spontant och vi arbetar med minimalt med sulfiter för att respektera essensen av slutprodukten så mycket som möjligt. Således försöker vi representera så mycket vi kan vår "terroirs" karaktär.

Josep Foraster Brisat del Coster 

Macererad och fermenterad med skalet i mer än 20 dagar; intensiv, fräsch, smakfull. I munnen uttrycksfull, tannisk och elektrisk.

brisat.png

Pep

Jäst med hela druvor krossade i en fyrkantig betongtank. Vår Trepat med mer kraft, men samtidigt vertikal och komplex.

Pep

Julieta

Utarbetad i betong för att leta efter essensen av en så delikat sort som Trepat. Energisk och krispig; den har mycket friskhet och den är lång och ihållande. Röda frukter, kryddor och undervegetation. Vi märker knappt tanninet, behagligt och lättdrucket.
7 månader i betong "ägg".

Julieta

Els Nanos Collita 

Fräscht och aptitretande, detta är ett roligt och direkt vin som visar oss all potential hos ett ungt vin.

Nanos colita.png

Josep Foraster Selecció

Utarbetad endast i de bästa årgångarna.
Finhet och elegans, röd frukt och bär, sammansmält med rostade toner av vintage och kryddiga toner. Intensiv, rund, med en harmonisk och elegant struktur.

Josep Foraster Selecció

Josep Foraster Criança

Cellers första vin.
Kraft med elegans och fräschör. Svarta och röda frukter; kryddiga toner, vanilj och kakao. Köttig, balanserad, med mycket integrerat tannin och en mycket ihållande eftersmak.

Josep Foraster Criança
bottom of page